Monday, November 7, 2011

AIDILADHA in Volgograd








Lepas sembahyang raya, balik rumah ambil barang + rendang dan bertolak ke rumah CASA D PARADISO (not really sure abt the spelling) untuk MAKAN :d



Dalam perjalanan, pak cik teksi tanya, 



" Awak minum (alcohol) ?"

"Tak..tak boleh"

"Awak merokok?"

"Tak"

"Huhhh..semua tak boleh. habes tu awak semua nie mesti sentiasa sedih tak happy"

"Tak perlu semua tu pak cik. Family dan kawan2 pun dah boleh buat kita happy kan? "

"Hahaha"

"Haha (?)"



Another conversation with a tyotya (mak cik) after therapy class that day.



Mak cik : bahasa apa awak cakap tu?

me : bahasa melayu :)

Mak cik : ooo..tapi bahasa rusia lagi bagus kan?

me : erk tak lah. bhs rusia susah, banyak 'padeszh' 

Mak cik : yela. tapi bhs saya lagi bagus.

me : mesti lah kita rasa native language kita lagi bagus kan ?

Mak cik : betul apa awak cakap. tapi bhs rusia lagi bagus.

me : =.=''''''''

Mak cik : kat tempat awak takde rodina mat. *muka megah*

me : (dalam hati : apa kena mengena? ) =.=''''''

 statue tu lah rodina mat


Be brave to say what you think is right. but of course in the right manner and tone.



Some ppl might ask, kenapa tak sabar je dgn russians nie?


bukan tak nak sabar, tapi kalau awk beratur panjang2 then ade org potong line dengan bawak satu geng pulak tuuu, if you choose to just stand there and 'sabar' i would rather tell them that i was there first dan potong lah line balik ! let them know mana boleh pijak kepala kitaaaaa. hehe



ok. merepek. dah.





Assalamualaikum :)


ps. usually there are 2 things i always tell ibu to pray for me : 1. to do well in my exams and colloqs. 2. and be more penyabar just like abah. really.



2 comments:

Schajar McFlurry said...

pegi masjid ea aynn...? nice3!
ktorunk tak pegi masjid sebab temp -12 =.=''''


btw, kene brani je dengan russian nie.. diorang mmg begitu...

aynn nabila ruslan said...

yay! ade geng. hoho.

a'ah, seronok sgtt..wah nizhny sejuknye! teringin nak pg sane *winkwink*