Tuesday, May 8, 2012

Vesna (musim bunga)


Assalamualaikum. Spring + summer = sprimmer (?) is finally here! 

Yes the most beautiful season of all. (but i like winter more ! :p)

Why 'sprimmer'? Because it feels like summer. You know you are one or two tones darker than before when you notice the color of your powder or foundation doesn't suit you anymore =.='

But still 'Nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?' Bunga, langit biru, cahaya matahari, rumput hijau. You couldn't ask for more :)

Mamaev Kurgan. Girls' day out
Azam Rusia Family Day 2012!

Daurah 'Dasvidaniya (Selamat tinggal) Jahiliyah' dengan adik-adik
Makan-makan with classmates dan cikgu ruski
Saya kacau timun / timun kacau saya.
Tennis a.k.a game kutip bola.

Day out with acu, jalan-jalan tengok bunga dan cari baju utk baby Nu'man <3


***

Lately, semua orang bercakap mengenai cinta, kahwin, isteri solehah etc. (Ada senior, batchmate, dan junior saya, will be getting married soon! Doakan mereka ye?)  ^_^ 

Terfikir jugak standard lah orang-orang 20-an nie bercakap mengenai hal ini. Mungkin kanak-kanak sibuk bercakap mengenai permainan mereka ? (skrg budak2 main ape? ipad? =.=')
Mungkin lagi 3-4 tahun kita akan sibuk bercerita tentang karier kita, how stressful it is to be working as a doctor (stereotype)?
Mungkin lagi 10 tahun kita akan bercakap mengenai anak-anak?
Mungkin lagi 40 tahun kita akan bercakap mengenai cucu-cucu?
Kalau panjang umur lah :)

And of course we hope for the best in this world and next. 


I wonder, can love just disappear if you're thousands miles away from each other?
seriously that easy?

If yes, was it love or just 'crush'?

Baca blog seorang sahabat, "SUKA tak sama dengan SAYANG. Orang yang tahu perasaan sayang pasti dapat membezakannya dengan perasaan suka."

Apa-apa pun, cinta yang halal itulah yang indah kan? dan berkat.




ps. Timun is a cat!

pps. Next week exam practical therapy. Semoga Allah permudahkan.

ppps. "How to be brave? How can I love when I'm afraid to fall?"- Christina Perri (takde kena mengena) >.<


Assalamualaikum :)


4 comments:

etie aziz said...

nex week ke exam.. :O

aynn nabila ruslan said...

a'ah, kelas kita sekali, hari rabuuuuu :/

Schajar McFlurry said...

sprimmer! lol. paling funny bile colour foundation pun berbeza! hehe...

pakai sunblock la aynn.

gudluck exam too =)

aynn nabila ruslan said...

heeeee, hajar pun goodluck jugak! another one month plus to finish 3rd year! iAllah :))