Friday, March 9, 2012

Women's Day 2012


Assalamualaikum :)

Yes yesterday we were celebrating muslimah. Lotsa fun, we had, i tell youuu.

We,the third year students, wore jubah hitam, and tudung ikut kaler bendera syria. oh yeah, we performed choral speaking 'SYRIA, WE DO CARE'. Not bad utk team yang practice skali je :p haha

There was this one awkward moment, when ALL of us forgot the next line, SILENT MOMENT for a few secondss haiyakk =.=''
But it's okay, we had so much fun! batch2 lain punye performance memang mantap2! :D

Cuti 3 hari selepas colloq dua hari berturut-turut, pathphys dan pharmaco is just what i need. ecehhhh baru DUAAA!


and also, few weeks ago, celebrated Masletnitsa. Perayaan di mana orang rusia menyambut kedatangan musim bunga. Makanan tradisional utk perayaan ini adalah blinni (baca pancake atau lempeng no bukan lempang). Signifikannya? Blinni berbentuk bulat dan keemasan melambangkan MATAHARI. ye matahari.

Makan blinni sampai rasa tak nak tgk dah blinni selama setahun. lol.


andddd...umur nak masuk 21 tahun nie, haruslah baca buku mcm nie..
\
:pp ok tipuu..dah seminggu pun tak abes baca lagi.

me gusta!

ps. saturday please be forever.

pps. listening to you and i both by jason moraz for the 50th time today! apakah =.='

ppps. Hari tu kakak usrah sy cerita mengenai sibghah Allah atau celupan Allah. Contoh mereka yang bertuah mendapat celupan Allah ini adalah Umar al Khattab, Mus'ab Bin Umair dan ramai lagi sahabat2. Apabila mereka2 nie menerima Islam dan menjadi sibghah Allah, kita dapat lihat perubahan2 (inqilab) dari segi :
              one. iktiqad (6:19) Percaya bahawa Allah sahaja lah tuhan yang berhak disembah.
              two. cara berfikir (50:37) Pancaindera kita (apa yang kita dgr, lihat, rasa) mempengaruhi cara kita
                             berfikir.
              three. taste (24:26) Contohnya, perempuan yang baik, suka akan lelaki yang baik. vice versa.
              four. sikap (25:63) "berjalan di muka bumi dgn rendah hati dan apabila orang bodoh menyapa
                             mereka dgn kata-kata yang menghina, mereka mengucapkan SALAM."

Semoga kita juga dapat tergolong dalam golongan sibghah Allah. amin!

4 comments:

Schajar McFlurry said...

happy women's day sister!
seronoknya korunk celebrate....! =D

amirah zakaria said...

jumpa lg thun dpn :)

etie aziz said...

teringin nak makan blini.. :9 heee... lapo2!!

orggilacinta said...

u r invitec..jom la msuk contest ni http://nurhezlinda.blogspot.com/2012/03/contest-saja-saja-buang-masa.html