Friday, March 18, 2011

Last words

Assalamu'alaikum :)


Disebabkan mata yang tak ngantuk2, so i decided to watch HOW I MET YOUR MOTHER.

This episode was about 'last words'. A son tried to discover what were his father's last words to him?' It was quite funny when he found out the answer :D hehe


and i remember, before arwah abah was nazak, the last thing i said to him was..

me : abah sayang kakak tak?


abah : (nodded) *he was too weak to say anything

and within two hours after that i witnessed how his heart rate dropped slowly from 90 something to straight flat line.

al-fatihah. baiklah, xnak sedih2 :)

...
My point is SENTIASA BERKATA BAIKLAH, as they might be your last words to someone.

IMAGINE, hari nie kita gaduh baik punya siap maki hamun lagi kat member, skali umur dia tak panjang. Tak menyesal ke kita?

and for sure, kita akan lagi menyesal, kalau bukan SYAHADAH yang kita lafazkan sebelum kita kembali ke tempat asal kita kan?


Fikir-fikirkan, apa yang kita selalu sebut bila kita melatah? marah? geram? terkejut?

Mari kawan-kawan, SAY NO TO CURSING ! As Allah said,

"SPEAK GOOD TO OTHER PEOPLE."
(Al-Baqarah : 83)




PS. kadang-kadang bila kita tanya orang tu sayang kita tak? bukannya sebab kita tak tahu. tapi sebab kita suka dengar bila orang tu cakap dia sayang kita. Lagi-lagi la orang tu adalah abah kita sendiri, ibu kita sendiri, abang kita sendiri dan adik kita sendiri. setuju?

PSS. mungkin kalau kita tanya adik lelaki yang berumur 15 tahun, dia akan buat muka dan ignore kita gilagila bila kita tanya, "adik, adik sayang kakak tak?"

PSSS. mungkin kalau kita tanya abang kita yang berumur 24 tahun yang berlagak 'COOL yaw', dia akan buat muka, dan respon "eeeee, gedik !", bila kita tanya "abang, syg kakak tak?"

PSSSS. dan mungkin bila kita tanya ibu kita yang baru balik kerja, "ibu, ibu sayang kakak tak?", dgn garangnye, ibu jawab, " ish, xkan x sayang".

whatever the answers are, i know YOU love me, and i'll ask you again again again this question ^_^

PSSSSS. orang yang tak ckp I LOVE YOU to your own family members sgt tak cool ok?




2 comments:

MofarRahman said...

memang tak cool.. tp..... urm... malu lah...

aynn nabila ruslan said...

mula2 tu malu jugak. lama2 dh biase :) say it while u still can. tp actions speak louder than words kan? :)