Wednesday, March 9, 2011

Women's Day


8th march = women's day.

Jangan tak tau, in russia women's day is one of the most important celebrations, memang celebrate gila2 punya.
SAMPAI CUTI 3 HARI OKAY.

siapa tak happy habaq mai?
Jadi kami persatuan wanita-wanita hot volgograd celebrate muslimah day !

eceh. hot? =.='' ignore dat.

Mengikut tradisi, muslimah 2nd year yang jadi organizer. So, we planned and planned and planned, maka TADAAAAA ! that event was a success alhamdulillah :D



Antara aktiviti-aktiviti yang ada :

-ice breaking
-gubahan kek
-sembang santai
-explorace
-perfomance yang mantap dari akak2 dan adik2 :D

I was assigned to make 'doorgifts'. Terima kasih daun keladi angah and along sebab bersengkang mata tolong. spasiba balshoe !

Untuk explorace pulak, sye jaga checkpoint 'teka teki'. My job was not to ask teka teki like this :

Teka teki teka tekuk,ular mati dalam mangkuk?

or

Dalam banyak2 bunga,bunga ape kaler hitam?

I know ! lame kan?

jadi ape kata kite buat teka teki islamic sikit. contohnyaaaaa :

Dalam banyak2 surah,
 surah apa yang Allah suruh kita bersederhana dalam berjalan dan melunakkan suara?

jawab jawab jawab cepat !

betul ! surah Luqman :)

InsyaAllah lagi bermanfaat kan? BUT that was NOT all. ade 2nd task ! ^_^

For the second task, i read them a short surah and they need to act out the ibrah. I have my reason why i chose this task. Selalunya kan, kita baca al-quran, kita baca in arabic and baca tafsir in bm. But did we really spend time to think how can we apply them in our daily life, i mean in what situation can we apply?

Al-quran nie kan surat cinta Allah utk kita, mcm mane kita nak terase dgn surat cinta tersebut kalau kita sendiri rasa surat tu bukan utk kita. Kita rasa al-quran nie utk Rasulullah je.
Sebenarnya tak kan ? :)
doorgifts yang jimat cost :D
good job kawan-kawan !

ps. 3 hari tak tgk desperate housewives. an achievement !

pss. sempat raya kat malaysia tahun nie. hoho


Assalamu'alaikum :)




2 comments:

Schajar McFlurry said...

happy w0men's day aynn....! miss u so much~
=)

aynn nabila ruslan said...

hajar !!! happy belated women'sday! rindu hajar sgt2! hopefully dpt jumpe hajar bile2 :(